Pohjois-Savon Moottorikelkkailijar ry
 

Ajankohtaista

 

18.02.2024

Vuosittaiset ajopäivät pidettiin tänään Neste Matkus - Hoikan kota ja sieltä edelleen Suonenjoelle Koskeloon.

Lunta saatiin edellisenä päivänä runsaasti ja aurinkoinen keli teki mahtavan ajosään.

Kiitos kaikille osallistujille!

 

13.09.2023

Kerhon syyskokous pidetään 13.10.-23 Kuopion Luodossa.

Tervetuloa vanhat ja uudet jäsenet sekä yhteistyö kumppanit !

Kerho tarjoaa saunan ja ruuan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.02.2023

Kilpailu kausi käy jo kuumana!

P-Smk hyvin edustettuna varsinkin enduron eri sarjoissa Ilomantsissa.

P.s. Jos olet kiinnostunut kilpailemisesta, laita kerholle viestiä.

       Tuemme uusia ja vanhoja jäseniämme kilpailutoiminnassa.

https://www.suomisport.fi/events/353a129b-1fa7-4c88-8b2a-54287a0e5a08

https://www.youtube.com/watch?v=hS4mPCpS6J4&ab_channel=JiriHelander

https://www.snowcrossoulu.com/

14.01.2023

Kiitos talkoolaisille!

Vähän niukka oli osallistuja määrä, mutta raivauksia saatiin tehtyä ja jää reitit merkattua.

 

 

10.01.2023

Uusi jäsenmaksulomake laitettu jäsenien sähköpostiin. Jäsenmaksu lomake löytyy myös tältä sivustolta.

06.01.2023

Kuopion alueen kelkkareitistön talkoopäevä!

Pohjois-Savon moottorikelkkailijat ry:n talkoopäivä lauantaina 14.01.2023 Kuopion alueen reitistöllä!

Suurin raivauksen tarve on reitillä pihkainmäki-syvänniemi.

Lauantaina kokoontuminen klo 9.00 pihkainmäkeen vanhalle pihkakioskille osoite Pihkarinteentie 1.

Yhteyden otot:

Joonas Sopanen

Puh 0440610490

Tällä reitillä PALJON raivattavaa joten ottakaa raivaussahoja ja kassaroita mukaan!

Talkoolaisille myös juomista ja makkaraa tarjolla päivän päätteeksi Kivelän kodalla syvänniemellä klo 14-15

Talkoita myös eteläkuopion puolella

Service Kasurisen hallilta KuopionLapinmäestä. klo 9.00

Osoite: Lapinmäentie 309. (Punanen teollisuushalli)

Yhteyden otot:

Tuomas Kasurinen

Puh 044 2013822

Päivänpäätteeksi paistellaan makkarat service kasurisen pihassa klo 14-15.

Iloista talkoomieltä toivottaa.

Pohjois-Savon Moottorikelkkailijat Ry ja Marja-Savon Moottorikelkkailijat Ry

06.12.2022

Tiedoksi,

Etelä-Kuopiossa Kurkimäen Laukaanjärven kupeessa kelkkareitti on poikki (kartassa punaisella). Maastoon viety puomit katkenneen reitin päihin.

Vaihtoehtoinen reitti on parin metsänomistajan suostumusta vaille. Alla olevassa kartassa punaisella tussilla oleva pätkä on suljettu. Ei saa ajaa. Vaihtoehtoinen reitti on kerholla etsinnässä ja ilmoitetaan myöhemmin.

T. PSMK hallitus

 

12.11.2022

Kerhon syyskokous Kuopion Saanassa.

P-SMK ry Syyskokous 12.11.2022 pidettiin syyskokous Matkailukeskus Saanassa, jonne saapui yhteensä 15 henkilöä. Kiitokset kaikille osallistuneille.

Mika Karhunen oli päättänyt luopua pitkäaikaisesta puheenjohtajuudesta (8 - kautta).

Iso Kiitos Mikalle näistä vuosista ! Mika jatkaa kuitenkin hallituksessa ja auttaa mm. viemään Heinjoki projektia eteenpäin.

Kokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Puheenjohtajana aloittaa pitkän linjan kerholainen Tuomas Kasurinen, sihteerinä ja rahastonhoitajana jatkaa Juha Pakarinen ja muut hallituksen jäsenet ovat:

Mika Karhunen, Sami Koivisto, Pekka Tomminen, Teemu Röppänen, Roni Venäläinen

Varalla: Janna Leppänen, Joonas Sopanen

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan, eli jäsen 40€, perheenjäsen 10€ ja kannatusmaksu 100€.

Ensivuoden toimintasuunnitelmassa on viedä eteenpäin Heinjoen Sprint-/ enduroradan luvan saamista radan rakentamiseen. Hanke on laitettu vireille syksyllä 2019, mutta ympäristölupamuutoksessa näyttää menevän aikaa.

Kokouksessa käytiin läpi viimekauden ja tulevan kauden tapahtumia.

Hyvää alkavaa ajokautta kaikille ja toivotaan runsaslumista talvea.

Terveisin P-SMK ry:n hallitus

 

 

15.12.2021

Uusi jäsenmaksulomake laitettu jäsenien sähköpostiin. Jäsenmaksu lomake löytyy myös tältä sivustolta.

 

 

02.11.2021

P-SMK ry Syyskokous 15.10.2021

15.10.2021 pidettiin syyskokous Matkailukeskus Saanassa, jonne saapui yhteensä 27 henkilöä. Kiitokset kaikille osallistuneille.

Kokouksessa valittiin puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Puheenjohtajana jatkaa Mika Karhunen, sihteerinä ja rahastonhoitajana Juha Pakarinen ja muut hallituksen jäsenet ovat entiseen tapaan Janna Leppänen, Tuomas Kasurinen, Jarmo Hartikainen, Sami Koivisto ja Teemu Röppänen sekä uusina Roni Venäläinen ja Pekka Tomminen. Varajäseneksi valittiin Maria Kuosmanen

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan, eli jäsen 40€, perheenjäsen 10€ ja kannatusmaksu 100€.

Ensivuoden toimintasuunnitelmassa suurimpana asiana on viedä eteenpäin Heinjoen Sprint-/ enduroradan luvan saamista radan rakentamiseen. Hanke on laitettu vireille syksyllä 2019, mutta ympäristölupamuutoksessa näyttää menevän aikaa.

Kokouksessa käytiin läpi viimekauden ja tulevan kauden tapahtumia.

Kokouksen jälkeen Kuopion Kaupungin edustaja Anna-Liisa Koponen kertoi Kuopion alueen reitinrakentamis tilanteesta. Suuret kiitokset Anna-Liisalle vierailusta ja hyvästä esityksestä.

Jarno Sinevaara Porokeisareista oli kertomassa tulevan kauden Endurokisa järjestelyistä ja toivoi talkoo väkeä myös kerholaisista

Hyvää alkavaa ajokautta kaikille ja toivotaan runsaslumista talvea.

Terveisin P-SMK ry:n hallitus

Rohkeimmat saapuivat vesijetillä kokoukseen ????????

 

 

12.01.2021

Savoon saapunut jo talvi ja pakkaset. Vielä ei ole jääreiteille asiaa. Tiedotamme jääreittien merkkauksesta, kun koemme sen turvalliseksi. Alustavasti kerhon jäsenistöä on käynyt reitistön pohjien teossa jo loppiaisena ja suunnittelemme yhteistä talkoo-päivää tammikuun loppupuolella pidettäväksi.

Uusi 2020-2021 kauden jäsenmaksulomake nyt sivuillamme. Toivomme mahdollisimman monen osallistuvan alueen reitistön kunnossapitoon.

Jäsenmaksut ovat samat kuin viime vuonnakin. 40€ jäsen, 10€ perheenjäsen ja 100€ kannattajamaksu. Oheisesta linkistä voit tulostaa maksulapun.

Pohjat kuntoon ja hieman lunta, niin saadaan tamppari liikenteeseen.

 

 

24.10.2020

 

P-SMK ry Syyskokous 16.10.2020 

16.10.2020 pidettiin syyskokous Matkailukeskus Saanassa, jonne saapui yhteensä 18 jäsentä ja muutama yhteistyöyrityksen edustajaa. Kiitokset kaikille osallistuneille. 

Kokouksessa valittiin puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet. Puheenjohtajana jatkaa Mika Karhunen, sihteerinä ja rahastonhoitajana Juha Pakarinen ja muut hallituksen jäsenet ovat entiseen tapaan Janna Leppänen, Sara Waenerberg, Tuomas Kasurinen, Jarmo Hartikainen, Sami Koivisto ja Teemu Röppänen. 

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan, eli 40€, perheenjäsen 10€ ja kannatusmaksu 100€. 

Ensivuoden toimintasuunnitelmassa suurimpana asiana on viedä eteenpäin Heinjoen Sprint-/ enduroradan luvan saamista radan rakentamiseen. Hanke on laitettu vireille syksyllä 2019, mutta ympäristölupamuutoksessa näyttää menevän aikaa.  

Kokouksessa käytiin läpi viimekauden kannatusmaksun maksaneita yhteistyö yrityksiä, joita oli yhteensä 29 kpl. Heidän mukana olo on erittäin merkittävä ja tärkeä seuran tukemisessa. Yhteistyöyritykset näkyvät kerhon nettisivujen etusivulla www.psmk.fi 

Kokouksen jälkeen katsottiin erittäin hieno dokumentti vuoden 1994 Kalakukko Safarista. Dokumentti ladataan kerhon facebookkiin ja nettisivuille myöhemmin. 

Hyvää alkavaa ajokautta kaikille ja toivotaan runsaslumista talvea. Ohessa vielä kuva kokouksesta.

Terveisin P-SMK ry:n hallitus 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.01.2020

Kiitos kauden kannatusjäsenmaksun maksaneille yrityksille. Teitä tarvitaan! Kunhan tuota lunta tulisi nyt lisää niin pääsisimme ajattamaan tampparia reitistöllä. Tälle kaudelle P-SMK ry teetti reitistökylttejä, joita löytyy Kuopion alueelta. 

 

08.01.2020

Talven tulo Kuopiossa on tänä vuonna tiukassa, mutta toivotaan tilanteen parantuvan pikaisesti. Kerhon toimesta olemme varautuneet ajattamaan tampparia heti, kun lumitilanne sen vaan sallii. Jäämerkkaukset tehdään heti mahdollisuuksien mukaisesti.
Kevät talvella olisi tarkoitus pitää viimevuoden tapaan safari esim. Koskeloon, viime vuonna osallistujia oli kiitettävästi ja palaute on ollut hyvää.Tälle talvelle yritettiin saada Heinjoelle sprintti- / endurorata mutta emme saaneet vielä kaupungilta lupaa, koska melumittaus / mallennus on kesken. Laitoimme kerhon jäsenille jäsenkirjeet sähköpostitse. Kirjeen liitteenä oli kauden jäsenmaksulappu. Toivomme mahdollisimman monen osallistuvan.

 

01.10.2019

Yrityksestäsi PSMK:n yhteistyökumppani tai tukija? Kerhollamme on käytössä jäsenkortit, joita näyttämällä kerhon jäsenmaksun maksaneet jäsenet voivat hyödyntää yhteistyökumppaniemme tarjouksia ja etuja. Toki voit osallistua tukemaan toimintaamme ja reitinhoitoa maksamalla vapaa-ehtoisen kannatusmaksun PSMK ry:n tilille. Muistamme yhteistyökumppaneita ja tukijoita facebook- ja nettisivuillamme. Kannatusmaksun maksuohje: Ylävalikosta: jäseneksi-sivulta löytyy valmis maksupohja kannatusmaksua varten.

 

06.09.2019

Järjestimme perinteisen kerhon vuosikokouksen Ravintola vanhassa satamassa. Kokoukseen osallistui pari kymmentä henkilöä ja aiheena oli jäsenmaksut, reitistön hoito, talkoot, yhteiset tapahtumat ja Kuopion alueen kelkkailun kehitys.

Jäsenmaksut: säilyvät ennallaan myös kaudella 19/20 ja laitamme vanhoille jäsenillemme maksulaput postissa. Uusia jäseniä varten maksutiedot löytyvät ylävalikon "jäseneksi" osiosta. Elikkä jäsenmaksut 40€/hlö +10€ perheenjäsen. Kannatusmaksu Yksityisille ja yrityksille 100€. Jäsenmaksu-tauluja laitamme syksyn talkoissa myös reitin varrelle, jotta mahdollisimman moni tietäisi reitistöä hoitavan tahon tiedot. Ja näin voisi osallistua reitin kunnon kehitykseen ja hoitoon jäsenmaksullaan.

Reitistön hoito: Syksyn mittaan järjestämme talkoopäivät joista tiedotamme facebook-ja nettisivuilla lisää. Ohjelmassa reitistön raivausta ja kunnostusta. Jokainen apukäsi on arvokas.

Tapahtumat: Tulevana talvena on tarkoitus järjestää jo 2019 kevät talvella tutuksi tullut yhteinen ajopäivä. Reittiajatuksia otetaan vastaan. Ajatuksissa on ollut pitää reitit samana tai vaihtoehtoisesti ajella Tervon suuntaan. 2020 maaliskuussa Kuopiossa järjestetään Snowcrossin SM-osakilpailu, johon kerhon jäseniä kutsutaan mukaan talkoilemaan hyvässä racing-hengessä. Tänä keväänä kerhostamme olikin usempi henkilö mukana tapahtumassa ja saimme kerhollemme jokaisesta talkoolaisesta pienen korvauksen, jota voimme tulevana talvena käyttää reitistön hoitoon.

Kelkkailun kehitys: Puhuimme kerhon jäsenien ja yhteistyökumppaneiden tärkeydestä. Tulevaisuudessa toivomme jäsenmäärämme kasvavan, jotta voimme entistä useammin käyttää tampparia talven aikana ja näin saadaan hyvät reitit, jossa on mukava kaikkien kelkkailla. Heinjoen moottoriurheilukeskukseen on myös kaavailtu kelkkasprinttirataa, josta neuvottelut on vielä kesken.

 

18.8.2019

Tervehdys Arvoisat kelkkailun harrastajat

P-Smk:n vuosikokous pidetään 6.9.2019 Ravintola Wanhassa Satamassa klo. 18.00 alkaen.
Vuosikokouksen jälkeen on ruokailu. Ruokailu jäsenille ilmainen ja ei jäsenille omakustannushintaan.
Ilmoittautumiset 30.8.2019 mennessä kerhon sähköpostiin info@psmk.fi tai Mika Karhunen 0400543029 / mika.karhunen@are.fi

Paikalle saapuvien kesken arvotaan 50€ lahjakortti Kone ja Tarvike Mika Leppäselle.

Myös uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita.

Nyt kaikki vaikuttamaan tulevan kauden asioihin  https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png

Terveisin
P-Smk:n hallitus

 

 

 

27.2.2019

Psmk:n hallitus piti palaveria kevään tulevista tapahtumista. Kerhomme järjestää 10.03.2019 kaikille yhteisen ajopäivän. Aamulla Klo 09:30 kokoontuminen Matkuksen nesteen (naulakatu 2) parkkipaikalla ja lähtö klo 10 aikaan.Kerho tarjoaa makkarat ja mehut hoikan kodalla, jonne noin 35km matkukselta. Pidemmän lenkin ryhmä ajaa Suonenjoen Koskelolle, jossa voi nauttia vaikka lounaan noutopöydästä (omakustanteinen). Lisäksi jäsenille tarjoamme päivän päätteeksi vielä pullakahvit jäsenkortilla Matkuksen nesteellä.  Toivottavasti saadaan mahdollisimman moni mukaan ja tehhään tästä perinne!

Lisäksi maaliskuussa 16.-17.03.2019 Kuopiossa järjestetään Sm-snowcross kilpailu, jossa kerhomme on mukana talkoohengessä. Tapahtumapaikkana Puijon pesäpallostadion. Viikonloppuna alueella on myös esillä 2020-kelkkamallistoa. Koko perheen tapahtuma, jossa vauhdin tuntua on. Jos sinua kiinnostaa talkoolaiseksi tuleminen, otathan yhteyttä Mika Karhuseen p. 040 054 3029 tai Janna Leppäseen p. 045 352 7871 pikaisesti.

 

8.2.2019

 

16.01.2019

Kuopion alueen kelkkailijat!

Lumitilanne alkaa olla hyvä ja reitit lanataan Kuopion alueella ensi viikolla. Huom. Jäätilanne on vielä paikoin heikko. Jäiden kautta kulkevat reitit merkataan kuun vaihteessa.

Muistakeehan maksella jäsenmaksut niin saadaan tamppari liikkeelle mahdollisimman usein talven aikana. Ohessa maksulomake. Myös yritykset voivat olla mukana tukemassa kerhon toimintaa kannatusmaksun muodossa

 

Reitinraivaus talkoot sunnuntaina 6.1.2019

Sunnuntaina 6.1.2019 klo 9.00 alkaen pidetään reitinraivaus- ja pohjaustalkoot.

Talkoot aloitetaan Lapinmäentie 309 ulkorakennus, Hiltulanlahti tai 9.30 reitillä ennen Lapinmäen jyrkkää nousua Kuopioon päin mennessä (kuva).

Reittejä voi mennä polkemaan/ raivaamaan myös omatoimisesti.

Myös Riistaveden suunnalla asuvat voisivat käydä läpi Vaajasalo – Riistavesi välin

Varustus kirves/vesuri ja mahdollisesti moottorisaha.

Huomioasun käyttö suositeltavaa!

Lisätietoja Mika Karhunen 0400 543029

 

Terveisin
P-SMK Ry:n hallitus

 

15.9.2018

7.9.2018 pidettiin Wanhassa Satamassa Pohjois-Savon Moottorikelkkailijat Ry:n vuosikokous. Kokoukseen saapui yhteensä 19 kelkkailun harrastajaa. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Mika Karhunen ja sihteerinä Juha Pakarinen. Muiksi jäseniksi valittiin hallituksessa jo olleet Tuomas Kasurinen, Janna Leppänen ja Sami Koivisto, sekä uusina jäseninä Jarmo Hartikainen, Teemu Röppänen ja Sara Waenerberg. Jäsenmaksut kaudelle 2018-2019 pysyvät ennallaan ja ovat 40 € jäsen 10 € perheenjäsen sekä kannatusmaksu 100 €.

Kokouksessa sovittiin reittien kunnostustalkoiden ja yhteisen tapahtuman järjestämisestä. Yhteisenä huolenaiheena oli vähäinen jäsenmäärä ja jäseniä toivottaisiinkin huomattavasti enemmän. Janna ja Sara kehittää ja parantaa tiedottamista yhdessä hallituksen kanssa. Yhden jäsenen ehdotuksesta selvitellään mahdollisesti  kilpailun järjestämisestä vuonna 2020.

Kone ja Tarvike Mika Leppäsen 50 lahjakortin voitti Jarmo Hartikainen. Onnea Jarmolle :)

 

 

 

23.08.2018

Tervehdys Arvoisat kelkkailun harrastajat

P-Smk:n vuosikokous pidetään Ravintola Wanhassa Satamassa 7.9.2018 klo 18.00 alkaen.
Vuosikokouksen jälkeen on ruokailu. 
Ilmoittautumiset 31.8.2018 mennessä kerhon sähköpostiin info@psmk.fi tai Mika Karhuselle 0400543029 (myös mahdolliset ruoka-allergiat)

Paikalle saapuvien kesken arvotaan 50€ lahjakortti Kone ja Tarvike Mika Leppäselle.(ei hallituksen jäsenet) 
Myös uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita.

Nyt kaikki vaikuttamaan tulevan kauden asioihin.

Terveisin
P-Smk:n hallitus

 

27.11.2017

PSMK ry on tänä syksynä alkanut aktivoida mukaan paikallisia yrityksiä yhteistyökumppaneiksi, jotta kerho-jäsenyydellä olisi lisäarvoa harrastajille ja saataisiin alueellisesti nostettua kelkkailua esiin mahtavana harrastuksena, joka tempaa mukaansa. Kumppaniksi on lähtenyt Kuopiolaisia pienkonekauppiaita, Toivalan st1 sekä muita toimijoita kelkkailun ja urheilun parista.Tänä vuonna kerhomme hallitus on päättänyt panostaa erityisesti jäsenhankintaan, jotta reitistöämme saataisiin pidettyä entistä paremmassa kunnossa. Jäsenmaksun maksaneille lähetämme jäsenkortin, jolla kys. henkilö saa asioidessaan rahan arvoisia etuja kerhon yhteistyökumppaneiden toimipaikoissa. Kauden jäsenyyden jo maksaneille lähetämme jäsenkortit jo tämän viikon aikana

 

Yhteistyökumppanit kaudella 2017-2018:

Automaalaamo Töhönen Oy http://www.automaalaamokuopio.fi/

St1 Toivala (Toivalan liikenneasema) http://toivalanliikenneasema.fi/myymala/

Kone & Vene Center Oy https://konevenecenter.fi

Kone ja Tarvike Mika Leppänen Oy http://www.konejatarvike.com

Konesolmu Oy http://konesolmu.fi/

Performance Trainer Tero Puustinen http://www.petrolhead.fi/

 

Terveisin
P-SMK Ry:n hallitus

 

 

21.10.2017

Reitinraivaus talkoot pidettiin 21.10.2017

Aamulla saapui aamukahville yhteensä 7 talkoolaista.
Raivaukset aloitettiin Vaajasalosta.
Reitit saatiin käytyä hyvin läpi Riistaveden ja Vehmersalmen risteykseen asti. Paikoin pehmeä reitti toi haastetta mönkijöillä etenemiseen, mutta niistäkin selvittiin. Reiteillä siistittiin reitin reunoja puskista ja katkottiin häiritsevät oksat pois. Näin saatiin reittejä leveimmäksi. Muutama kaatunut puukin saatiin raivattua.
Raivausta jatketaan pienemmällä porukalla mahdollisesti viikon päästä.

Suuret kiitokset talkoisiin osallistuneille ja ISO kiitos myös
Kone ja Tarvike Mika Leppänen Oy:lle kaluston lainauksesta

Terveisin
P-SMK Ry:n hallitus

 

 

 

 

14.10.2017

Reitinraivaus talkoot lauantaina 21.10.2017

Lauantaina 21.10.2017 klo 8.00 alkaen pidetään reitinraivaustalkoot.

Aloitetaan talkoot aamukahvilla Toivalan ST1:ltä klo 8.00.

Raivausta suoritetaan Vaajasalosta Riistavedelle päin.                                        

Myös muualle voi mennä raivaamaan reittejä. (ilmoitus siitä Mika Karhuselle)


Varustus kirves/vesuri ja mahdollisesti moottorisaha.

Huomioasun käyttö välttämätön näin metsästys aikaan!

 

Lisätietoja Mika Karhunen 0400 543029

 

Terveisin
P-SMK Ry:n hallitus

 

10.9.2017

Tervehdys Arvoisat kelkkailun harrastajat

8.9.2017 pidettiin Pohjois-Savon Moottorikelkkailijat Ry:n vuosikokous. Kokoukseen saapui yhteensä 11 kerholaista. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Mika Karhunen ja sihteerinä Juha Pakarinen. Muiksi jäseniksi valittiin hallituksessa jo olleet Tuomas Kasurinen, Jarkko Seppänen, Sami Koivisto ja Mika Laituri sekä uutena jäsenenä Janna Leppänen. Jäsenmaksut kaudelle 2017-2018 pysyvät ennallaan ja ovat 40 € jäsen, 10 € perheenjäsen ja kannatusmaksu 100 €.

Kokouksessa sovittiin reittien kunnostustalkoiden ja yhteisen tapahtuman järjestämisestä. Jäseniä toivottaisiin enemmän ja tiedottamista pyritään parantamaan. Janna Leppänen kehittää ja parantaa tiedottamista yhdessä hallituksen kanssa.

Syksyllä jatkuu koneellinen reittien kunnostus Vaajasalosta Riistavedelle. Reittiä raivataan ja levennetään ennen työn aloittamista.

Mukavaa kauden odottelua kaikille.

Syysterveisin

P-SMK Ry:n hallitus

 

29.8.2017

Tervehdys Arvoisat kelkkailun harrastajat

P-Smk:n vuosikokous pidetään Capri Marinassa 8.9.2017 klo. 18.00 alkaen.
Vuosikokouksen jälkeen on ruokailu.

Ilmoittautumiset 4.9.2017 mennessä kerhon sähköpostiin info@psmk.fi.
Myös uudet jäsenet ovat tervetulleita.

Nyt kaikki vaikuttamaan tulevan kauden asioihin

Terveisin
P-Smk:n hallitus

 

 

18.12.2016

6.12.2016

Tervehdys arvoisat kelkkailun harrastajat.
Lunta on tullu kiitettävästi viime aikoina ja reiteillä lumitilanne on ajankohtaan nähden loistava. (kuva tältä päivältä) Muutama puunrunko raivattiin tänään reitiltä ja poljettiin reitinpohjia välillä Lapinmäki - Laukaanjärvi sekä Rytkyn suuntaan Karttulan tielle asti. Jos ajelette kelkoilla, niin polkekaa reittiä koko reitin leveydeltä. Näin saamme hyvät pohjat tulevalle kaudelle. Raivaamista riittää varmaan myös muualla, eli ota saha tai kassara matkaan ja poista häiritsevät puut ja oksat pois. Jäille ei ole tällähetkellä asiaa!!
Kolme viikkoa sitten siistittiin reittejä kaivinkoneella Lapinmäen alueella ja Laukaanjärveltä Airakselaan Suonenjoen risteykseen. Siitä mentiin vielä Leppävirralle päin.
Muistakaahan maksaa myös jäsenmaksu. Näin varmistamme tulevan kauden riittävän hyvän reittien kunnossapidon. Viime kauden jäsenmäärä jäi reilusti tavoitteesta.

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille

 

22.10.2016

Reitinraivaus talkoot

Aamulla saapui 10 innokasta kelkkailun harrastajaa aamupalalle. Kolme talkoolaista olivat menneet jo suoraan raivaamaan reittejä. Aamupalan jälkeen porukka jaettiin kolmeen ryhmään. Reitit saatiin hyvin käytyä läpi. Reiteillä siistittiin reitin reunoja puskista ja katkottiin häiritsevät oksat pois. Näin saatiin reittejä leveimmäksi. Yksi porukka teki sillan lähelle ysitietä.

Raivausta jatketaan seuraavan kerran kelkoilla ja samalla poljetaan reittien pohjat.

Suuri kiitos mukana olleille :)

Terveisin

P-SMK:n hallitus

10.10.2016

Tervehdys Arvoisat kelkkailun harrastajat

Syyskuussa pidettiin Pohjois-Savon Moottorikelkkailijat Ry:n vuosikokous. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Mika Karhunen ja sihteerinä Juha Pakarinen. Muiksi jäseniksi valittiin hallituksessa jo olleet Tuomas Kasurinen, Jarkko Seppänen ja Sami Koivisto, sekä uutena jäsenenä Mika Laituri. Jäsenmaksut kaudelle 2016-2017 ovat 40 € jäsen, 10 € perheenjäsen ja kannatusmaksu 100 €.

Kokouksessa sovittiin reittien kunnostustalkoiden järjestämisestä. Yhteinen huolenaihe oli myös jäsenmäärän väheneminen. Jäsenmäärä lähes puolittui edelliskaudesta.

Syysterveisin

P-SMK Ry:n hallitus

 

6.9.2016

Tervehdys Arvoisat kelkkailun harrastajat

Syksy on saapunut ja talvi- ja kelkkailukausi lähestyy. Toivotaan, että talvesta tulisi runsasluminen.

P-SMK:n hallitus on ollut aktiivinen myös kesällä ja syksyllä jatketaan vuosi sitten aloitettua reittien kunnostusta koneellisesti. Työt alkavat alustavasti marraskuussa. Raivaustalkoita on myös tarkoitus jatkaa syksyllä sekä alkutalvesta. Toivomme, että mahdollisimman moni tulisi mukaan talkoisiin. Riistaveden suunnalle tarvittaisiin muutama aktiivijäsen jääreittien merkkauksiin ja reitin ylläpitoon. Jos jollakin on syystä tai toisesta runsaasti vapaa-aikaa ja haluaisi harrastaa hyötyliikuntaa luonnossa, niin halukkaat voisivat ilmoittautua kerhon puheenjohtajalle. (http://www.psmk.fi/fi/Yhteystiedot.html) Talkoista ilmoitetaan ennakkoon kerhon sivuilla ja Facebookissa.

Tulevalle kaudelle toivoisimme jäseniä huomattavasti enemmän. Ensi talvena joudumme valitettavasti vähentämään reitin tamppauskertoja, koska jäsenmäärä väheni radikaalisti viime kaudella (vähennys -42 %). Suunta on erittäin huolestuttava ja toivommekin, että mahdollisimman moni liittyisi kerhon jäseneksi. Jäsenmaksuhan on vain 40 €/kausi.

9.syyskuuta pidetään kerhon syyskokous. Kokouksessa sovitaan tulevan kauden asioista.

Hyvää syksyä kaikille!                                          

P-SMK Ry:n hallitus

 

5.3.2016

Arvoisat Kuopion alueen kelkkailijat.

Tamppari on ajanut reitit läpi ja ne ovat nyt hyvässä kunnossa. Lumitilanne reiteillä on myös erinomainen. Varokaa kuitenkin muutamaa ojaa! Kaislastenlahden suunnalla on ainakin yksi teräväreunainen oja. Ajakaa ja nauttikaa!
Ja erittäin hyvää hiihtolomaa kaikille.

8.2.2016

Tärkeää asiaa Kuopion alueen kelkkailijoille!!

Nyt on tullut ikävää palautetta kelkkailijoista, jotka ovat ajelleet merkittyjen reittien ulkopuolella taimikoilla, pelloilla mansikkamailla jne. Kaikkien on muistettava kelkkailun perussäännöt. Tämä johtaa pahimmillaan reittien sulkemiseen, koska suurin osa reiteistä menee yksityisten maanomistajien mailla. Tälläkin hetkellä on tiettyjä pätkiä katkolla, koska reiteillä ei ole pysytty. Toivommekin, että kaikki muistavat kelkkailun ”kultaiset” säännöt ja näin mahdollistamme kelkkailun olemassa olevilla reiteillä. Tässä vielä linkki liikenneturvan sivuille, missä on moottorikelkkaopas.

 

26.1.2016

Tervehdys kaikille kelkkailun ystäville.

Talvi näyttäisi sittenkin saapuvan Pohjois-Savon alueelle ja tamppari lähtee liikkeelle mahdollisesti jo tällä viikolla.

Toivomme edelleen, että saisimme uusia jäseniä kerhoomme. Viimekaudella saatiinkin kiitettävästi uusia kerholaisia ja suuri kiitos siitä. Kerhomme sivuilla ohjeita jäseneksi liittymisestä (http://www.psmk.fi/fi/Tietoa.html)

Talkoista annetaan tietoa kerhon sivuilla, Facebookilla, sähköpostilla ja tekstiviestein.

Kerholaisiamme on myös kiitettävä määrä kilpailemassa eri luokissa. Toivotamme heille onnea ja menestystä talven kilpailuissa. Facebook sivuillamme ilmoitamme kilpailutuloksista.

Viime talvena kelkkailijat saivat ajaa myös Heinjoen motocross radalla. Valitettavasti kirjautumiskäytäntö ja ratamaksuohje ei jostain syystä toiminut. Nyt onkin ehdottoman tärkeää saada tämä asia kuntoon, tai radan käyttö jatkossa kelkkailijoilta kielletään!!  Siilinjärven Hamulan radalla on myös mahdollisuus ajaa kelkoilla ja siellä on noudatettava myöskin ratamaksu ohjeita. Alla vielä linkit rataohjeisiin. NOUDATTAKAA NIITÄ!!!

http://www.siive.fi/hamulan_rata/ratamaksu/

http://www.kuopionmoottorikerho.net/wp-content/uploads/2015/01/KMK_Ratakirjausohje_2015.pdf

Mukavaa alkavaa kelkkailutalvea

T: PSMK Ry:n hallitus

Kuvassa Tuomas Kasurisen tyylinäyte viimekauden kisasta.